Wanneer stond PSV voor het laatst in de kwartfinales van de Champions League?

Wanneer stond PSV voor het laatst in de kwartfinales van de Champions League?
13 maart om 23:07
Laatste update: 13 maart om 23:07

PSV is er woensdag niet in geslaagd om de kwartfinale van de Champions League te bereiken na de 2-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund. Wanneer lukte de Eindhovenaren het voor het laatst om de kwartfinales te bereiken? VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken!

PSV overwinterde dit seizoen in het miljardenbal door tweede te worden in een poule met Arsenal, RC Lens en Sevilla. De laatste keer dat dat überhaupt gebeurde, was in 2016. Toen werd PSV bij de laatste zestien pas na strafschoppen uitgeschakeld door Atlético Madrid. De ploeg van trainer Philip Cocu was destijds dus al dicht bij een geweldige prestatie. In de achtste finales trof het Borussia Dortmund en speelde het in eigen huis met 1-1 gelijk tegen de Duitsers.

Liverpool maatje te groot voor PSV in kwartfinales Champions League

De laatste keer dat PSV vertegenwoordigd was in de kwartfinales van de Champions League, is namelijk alweer even geleden. In het seizoen 2006/2007 om precies te zijn, toen er in de achtste finales werd afgerekend met Arsenal, maar een andere Engelse tegenstander te sterk bleek. Latere finalist Liverpool schakelde PSV uit door in het Philips Stadion met 3-0 te winnen en op Anfield met 1-0. De ploeg van trainer Ronald Koeman droop kansloos af tegen The Reds.

Hoe vaak won PSV de Champions League?

De beste Champions League-prestatie van PSV dateert uiteraard uit 1988, toen de ploeg de Europa Cup I wist te winnen. In 2005 reikten de Eindhovenaren nog tot de halve finales. Of het weer zo'n succesvol seizoen wordt als een van deze drie, is uiteraard de grote vraag. PSV trapt woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park af tegen Vorussia Dortmund. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.