Zo deed PSV het in het verleden tegen Borussia Dortmund

Zo deed PSV het in het verleden tegen Borussia Dortmund

13 maart om 18:00
Laatste update: 13 maart om 18:00

PSV speelde in februari gelijk tegen Borussia Dortmund in Eindhoven en moet vanavond zien te winnen in Duitsland. Hoe verliep het voor PSV in het verleden tegen Die Schwarzgelben? VoetbalNieuws.nl duikt de geschiedenisboeken in. 

Zo deed PSV het in het verleden tegen Borussia Dortmund

PSV speelde in het verleden slechts drie keer tegen Dortmund, indien je het gelijkspel van februari niet meetelt. De Eindhovenaren troffen twee keer Die Schwarzgelben in de Champions League en óók werd een oefenwedstrijd gespeeld.

2002-2003: PSV verliest in groepsfase 

PSV trof Dortmund in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2002-2003. Onder leiding van Guus Hiddink nam de club uit de lichtstad het op tegen de Duitse grootmacht. In Eindhoven werd met 1-3 verloren, onder meer door treffers van Tomas Rosicky en Jan Koller. Aan de kant van PSV scoorde Remco van der Schaaf. Het tweede duel werd in Dortmund gespeeld en dat ging beter: door een treffer van Arnold Bruggink werd er gelijkgespeeld.

2016-2017: PSV sneuvelt in oefenwedstrijd

Ook in het seizoen 2016-2017 was Dortmund een tegenstander van PSV. In januari 2017 was de Duitse club een maatje te groot in Eindhoven en werd er met 1-4 gewonnen van PSV. Doelpunten werden gemaakt door Marco Reus, Shinji Kagawa, Andrè Schürrle en Christian Pulisic. Luuk de Jong scoorde voor PSV.