Won Engeland ooit een Europees Kampioenschap?

Finale staat voor de deur: won Engeland ooit een Europees Kampioenschap?

14 juli om 14:25
Laatste update: 14 juli om 14:25

Engeland is onlosmakelijk verbonden met voetbal en heeft al honderden voetballegendes geproduceerd. De ploeg van Gareth Southgate versloeg Oranje en moet het Spanje lastig maken in de finale van het EK. The Three Lions wonnen in 1966 het WK, maar heeft de nationale ploeg van Engeland ooit een EK gewonnen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Engeland brak menig Nederlands hart door woensdag in de halve finales op de valreep Oranje uit te schakelen. Nederland kreeg in de tweede helft goede kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar een treffer van Ollie Watkins gooide in de slotminuut roet in het eten. 

Won Engeland ooit al eens het EK?

Engeland heeft de afgelopen decennia meerdere geweldige lichtingen gehad, maar op internationaal vlak stelt de ploeg teleur. In 2021 werd de finale van het EK bereikt en was het enthousiasme groot in Engeland. 'It's Coming Home' werd de spreuk van de EK-zomer, maar Italië ging er uiteindelijk met de prijs vandoor. Verdediger Leonardo Bonucci nam de Engelsen op de hak door 'It's Coming Rome' te schreeuwen na de overwinning.

De tweede plek in 2021 is tot dusver de beste prestatie die Engeland ooit heeft bewerkstelligd op een EK. In 1968, nadat het WK werd gewonnen door Engeland, kwam de ploeg niet verder dan een derde plaats. Zelfs de geweldige lichting uit de jaren 2004 - 2012, met namen als Steven Gerrard, Frank Lampard en John Terry, wist nooit een EK te winnen.