Wie is Cavan Sullivan, de jongste speler ooit (14) in de MLS die naar City gaat?

Wie is Cavan Sullivan, de jongste speler ooit (14) in de MLS die naar City gaat?

18 juli om 07:37
Laatste update: 18 juli om 07:37

Cavan Sullivan, slechts 14 jaar oud, heeft geschiedenis geschreven door de jongste speler ooit in de Major League Soccer (MLS) te worden. De jonge aanvallende middenvelder van Philadelphia Union debuteerde in de nacht van woensdag op donderdag tijdens de competitiewedstrijd tegen New England Revolution. Hij viel in de 85e minuut in, toen hij 14 jaar en 293 dagen oud was, en verbrak daarmee het record van Freddy Adu. VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

Achtergrond en spelerscarrière

Geboren op 28 september 2009 in Philadelphia, heeft Sullivan zich al op jonge leeftijd onderscheiden als een uitzonderlijk talent. Hij begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Philadelphia Union en heeft sindsdien indrukwekkende stappen gezet. Hij hielp zijn team om de Generation Adidas Cup te winnen en debuteerde eerder dit jaar voor Philadelphia Union II, waar hij al snel een assist leverde in zijn eerste wedstrijd.

Sullivan komt uit een voetbalfamilie; zijn vader Brendan speelde professioneel voetbal en zijn moeder Heike was aanvoerder van het vrouwenvoetbalteam van de Universiteit van Pennsylvania. Zijn oudere broer Quinn speelt ook voor Philadelphia Union, terwijl zijn andere broers actief zijn bij YSC Academy en FC DELCO.

Wat voor plan heeft Manchester City met Sullivan?

Manchester City heeft volgens verschillende bronnen interesse getoond in Sullivan. Fabrizio Romano meldt dat de Engelse grootmacht, samen met Bayern München, Borussia Dortmund en Real Madrid, in de race is om de jonge Amerikaan aan te trekken. Vanwege zijn leeftijd kan Sullivan pas op zijn achttiende de overstap naar Europa maken, maar Manchester City heeft een plan opgesteld om hem op zijn zestiende op huurbasis naar Lommel SK te sturen, een Belgische club die deel uitmaakt van de City Football Group.

Wat voor speler is Sullivan?

Sullivan, die bekendstaat om zijn dribbels en inzicht, is een aanvallende middenvelder met een uitzonderlijk talent voor zijn leeftijd. Ondanks zijn jonge leeftijd en relatief kleine gestalte van 1,58 meter, wordt hij geprezen om zijn technische vaardigheden en spelinzicht. Coach Marlon LeBlanc van Philadelphia Union II beschrijft hem als een fantastisch jong talent met een unieke ontwikkeling. "Ik heb nog een kind nog nooit zo zien ontwikkelen als Cavan heeft gedaan", aldus LeBlanc, geciteerd door MARCA. "Hij blijft met beide benen op de grond ondanks de hype rondom hem. Het stijgt hem niet naar het hoofd en dat is fantastisch."

Met een contract bij Philadelphia Union tot 2028 en een mogelijke toekomst bij Manchester City, lijkt Sullivan klaar voor een glansrijke carrière. Zijn debuut als jongste speler in de MLS is slechts het begin van wat een indrukwekkende loopbaan belooft te worden.