AZ heeft opvolger van Eenhoorn binnen: Merijn Zeeman begint eind 2024 in Alkmaar

AZ heeft met Merijn Zeeman een nieuwe algemeen directeur gevonden
3 april om 13:20
Laatste update: 3 april om 13:23

AZ heeft Merijn Zeeman gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur. De Alkmaarders melden dat de voormalig grondlegger van de wielerploeg Jumbo-Visma per 1 december 2024 aan de slag gaat en daarmee is hij de opvolger van Robert Eenhoorn.

Sinds Eenhoorn heeft aangekondigd na tien jaar te vertrekken uit Alkmaar, was AZ op zoek naar een opvolger. Langer was al duidelijk dat Zeeman een beoogd kandidaat was om de vacature in te vullen, en dat gaat nu gebeuren. AZ maakt de komst van zijn nieuwe directeur bekend via de officiële clubkanalen.

Zeeman begint officieel pas volledig op 1 december 2024, maar zal vanaf het vertrek van Eenhoorn al deels inspringen. Vanaf 1 juli zal hij tot zijn volledige aanstelling voor drie dagen in de week ondersteuning bieden bij AZ. Zeeman heeft ervaring als gezaghebbend bestuurder. Zo stond hij als Sportief Directeur aan de basis van de successen van wielerploeg Jumbo-Visma.

"Bij AZ ligt een sterk fundament. Jarenlang is zowel de sportieve als financiële en organisatorische basis zorgvuldig opgebouwd. Vanuit die sterke positie ga ik proberen mijn bijdrage te leveren om AZ de volgende stappen te helpen zetten", begint Zeeman op de clubwebsite. "AZ staat bekend om de specifieke manier van werken, zowel op als buiten het veld. Deze cultuur, visie en werkwijze past mij goed", besluit hij.