Dit zijn de drie grootste sponsordeals ooit in de Eredivisie

Wat zijn de grootste sponsordeals in de Eredivisie?
4 april om 15:15
Laatste update: 5 april om 13:19

Feyenoord wist in april een grote sponsordeal met MediaMarkt te sluiten. Tot 2027 zal het elektronicabedrijf op het shirt staan van de Rotterdammers en hiermee verdient de club uit Rotterdam-Zuid over de komende drie seizoenen 20 miljoen euro. VoetbalNieuws.nl licht de grootste sponsordeals uit de geschiedenis van de Eredivisie uit.

Dit zijn de drie grootste sponsordeals ooit in de Eredivisie

Ajax en Ziggo: 9 miljoen euro per jaar

Het zal waarschijnlijk geen verrassing zijn dat de deal tussen Ajax en Ziggo in deze lijst staat. Sinds begin 2015 prijkt het bedrijf al op het shirt van de Amsterdammers. Hierdoor zijn er op Ziggo Sport onder andere exclusieve programma's rondom Ajax te zien. Ook worden vriendschappelijke wedstrijden van de Amsterdammers live uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 14. Ajax krijgt per jaar maar liefst negen miljoen euro via Ziggo.

PSV en Brainport: 7,5 miljoen euro per jaar

Na jarenlang Philips als shirtsponsor (1982 tot 2016) en drie jaar lang Energiedirect.nl kwam in 2019 het nieuws naar buiten dat PSV een unieke sponsordeal had gesloten met het bedrijfsleven. Philips, ASML, VDL, Jumbo Supermarkten en High Tech Campus kwamen tezamen op het shirt onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven. In ruil daarvoor krijgt de Eindhovense club jaarlijks een bedrag van 7,5 miljoen euro. In 2020 voegde Swinkels Family Brewers, waar het biermerk Bavaria onder valt, zich toe aan de Brainportfamilie en in 2022 sloten de Eindhovenaren een nieuwe slag in de sponsordeal waardoor dit samenwerkingsverband tot 2027 op het shirt prijkt.

Feyenoord en MediaMarkt: 6,7 miljoen euro per jaar

Na drie seizoenen met Droomparken als sponsor zal Feyenoord per 1 juli 2024 tot medio 2027 met MediaMarkt op het shirt gaan spelen voor een bedrag van 20 miljoen euro verspreid over drie jaar. Dit komt neer op bijna zeven miljoen euro per jaar. Voor de Rotterdammers betekent dit een recorddeal, maar toch ligt het bedrag voor de komende seizoenen lager dan bij Ajax en PSV.