Frappant: dit interview zegt de vrijgelaten Dani Alves nooit te hebben gegeven

Frappant: dit interview zegt de vrijgelaten Dani Alves nooit te hebben gegeven

6 april om 12:54

Een opmerkelijk verhaal in Catalonië, waar Dani Alves een vermeend eerste interview na zijn vrijlating op borgtocht tegenspreekt. Wat er precies aan de hand is met de oud-voetballer, neemt VoetbalNieuws met je door.

Na zijn recente vrijlating zou Dani Alves voor het eerst publiekelijk gesproken over zijn leven en de juridische verplichtingen die hij nu heeft. In een gesprek met El Periódico in een luxe restaurant in Barcelona deelde hij volgens het medium zijn routine en gevoelens over de zaak waarin hij betrokken is. Alves, die voorwaardelijk is vrijgelaten na een veroordeling voor verkrachting, onthulde dat hij elke vrijdag naar de rechtbank moet voor zijn wekelijkse meldplicht als onderdeel van zijn voorwaardelijke vrijlating. Deze verplichting volgt na zijn betrokkenheid bij een incident in een nachtclub, wat resulteerde in een juridisch proces.

De voormalige voetballer, die veertien maanden in de gevangenis heeft doorgebracht, sprak over zijn aanpassingsvermogen en optimisme ondanks de onzekerheden die voor hem liggen. "Ik overleef, waar ik ook ga. Ik pas me aan alles aan want voor mij is het zo: de plaats bepaalt niet de persoon, maar de persoon bepaalt de plaats," zei Alves tijdens het gesprek. Ondanks zijn kalmte over de situatie, koos hij ervoor om geen specifieke details over de zaak te delen.

Kort na dit 'interview' plaatste Alves echter een verklaring op Instagram waarin hij ontkende dat hij enig interview had gegeven, een claim die in strijd is met de rapportage door El Periódico. Hij benadrukte dat hij geen interviews zal geven zolang de gerechtelijke procedure nog loopt. "Het is niet waar dat ik enig interview aan welk medium dan ook heb gegeven. Dat zal ik ook niet toestaan zolang de gerechtelijke procedure nog niet is afgerond", zo valt er te lezen. Dit heeft tot verwarring geleid, vooral omdat Alves' post zijn eerste publieke uiting was sinds zijn arrestatie in januari 2023.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniel Alves (@danialves)