Wat is de grootste thuiszege ooit van Feyenoord op Ajax?

Monsterscore dreigt: wat is de grootste thuiszege ooit van Feyenoord op Ajax?

7 april om 15:51
Laatste update: 7 april om 16:32

Feyenoord heeft zondagmiddag de grooste thuiszege ooit op Ajax geboekt. De Rotterdammers versloegen hun aartsrivaal in De Kuip met 6-0. Wat was daarvoor de grootste uitslag? VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken.

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax staat bekend om zijn intense rivaliteit en onvergetelijke momenten. Elke ontmoeting tussen de twee aartsrivalen is een strijd vol passie. Door het niveauverschil dat zondagmiddag echter wordt getoond, keken vele Feyenoord-fans al uit naar een historische gebeurtenis. In De Kuip werd in de rust al '10, 10, 10' gescandeerd. Yankuba Minteh maakte in de 56e minuut de 4-0, daarna maakten Quinten Timber en Igor Paixão de vijfde en zesde.

Grootste thuisoverwinning Feyenoord op Ajax

De grootste thuisoverwinning van Feyenoord op Ajax vond tot zondagmiddag plaats in 1964. Feyenoord domineerde destijds de Amsterdammers met een verpletterende 9-4 overwinning. Deze legendarische score was tot de 6-0 van 7 april 2024 ongeëvenaard, wat de prestatie van het huidige Feyenoord des te opmerkelijker maakt. Voor Feyenoord stonden zestig jaar geleden onder meer Eddy Pieters Graafland, Piet Romeijn, Hans Kraay senior en Coen Moulijn op het veld. Bij Ajax speelden grootheden als Johan Cruijff, Sjaak Swart, Wim Suurbier en Bennie Muller.