Negatief record voor Ajax: Amsterdammers verloren nog nooit vaker in één seizoen

Negatief record Ajax verloor nog nooit vaker in één seizoen
7 april om 23:10

Ajax verloor zondag met 6-0 van Feyenoord tijdens de 203e Klassieker. Door deze nederlaag heeft Ajax het eigen clubrecord van meeste nederlagen in een seizoen geëvenaard. 

De club uit Amsterdam verloor alleen in de seizoenen 1964/1965 en 1999/2000 zo vaak in één seizoen over alle competities. Dat was in die jaren na een volledig seizoen spelen, in het seizoen 2023/2024 heeft Ajax nog vijf competitie-wedstrijden te gaan. Het aantal nederlagen kan dus nog verder oplopen met deze duels en mogelijke play-off wedstrijden voor Europees voetbal. 

Het aantal nederlagen in de Eredivisie staat na het duel van zondagmiddag bij Feyenoord op acht. Dat is nog geen clubrecord, want in het seizoen 1964/1965 verloor Ajax in de Eredivisie dertien keer. De club uit Amsterdam eindigde toen als dertiende in de competitie, dat was de laagste Eredivisie-klassering in de clubhistorie. Het grootste aantal nederlagen in de Eredivisie kan alleen geëvenaard worden als Ajax alle resterende speelrondes verliest. 

De eerstvolgende wedstrijd op het programma van Ajax is tegen FC Twente. Zondag trappen de ploegen om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.