Wie is Troy Parrott, de mogelijke opvolger van Pavlidis in de spits bij AZ?

Wie is Troy Parrott, de mogelijke opvolger van Pavlidis in de spits bij AZ?

1 mei om 16:35

Troy Daniel Parrott, geboren op 4 februari 2002 in Dublin, Ierland, is momenteel spits bij Excelsior, geleend van Tottenham Hotspur. Parrott, met zijn 1,85 meter, maakt indruk in de aanvalslinie en trekt de aandacht van AZ als de mogelijke vervanger voor Vangelis Pavlidis. Wie is Parrott precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret!

Carrière Troy Parrott

Voordat hij internationaal aan de slag ging, speelde Parrott bij Belvedere, een voetbalclub uit Dublin die bekend staat om zijn jeugdopleiding. Hij was daar actief tot hij in 2017, op vijftienjarige leeftijd, de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. Bij de Londenaren tekende hij op zijn zeventiende een eerste profcontract.

Zijn debuut voor het eerste team van Tottenham kwam tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Juventus en kort daarna speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd in de EFL Cup. De Ierse aanvaller heeft sindsdien ervaring opgedaan via verschillende uitleenbeurten bij clubs als Millwall, Ipswich Town, Milton Keynes Dons en Preston North End, zowel in de Championship als League One.

Troy Parrott van Excelsior is bij AZ in beeld als vervanger van Vangelis Pavlidis

Dit seizoen heeft Parrott bij Excelsior bewezen een krachtige aanvaller te zijn door acht keer te scoren in 22 wedstrijden, ondanks enkele gemiste wedstrijden door een blessure en een schorsing. Zijn vermogen om zich snel aan te passen en zijn fysieke aanwezigheid worden gewaardeerd door Marinus Dijkhuizen, zijn huidige trainer bij Excelsior.

Interesse van AZ in Parrott

De interesse van AZ in Parrott is logisch gezien hun eerdere succesvolle onderhandelingen met Tottenham, waaronder de verkoop van Vincent Janssen. Met het aanstaande vertrek van Pavlidis zoekt AZ naar een sterke vervanger en Parrott lijkt goed in dat plaatje te passen. Bij een overstap naar AZ zou Parrott moeten concurreren met spelers als Mexx Meerdink en Lequincio Zeefuik voor een basispositie.

De mogelijke transfer naar AZ zou voor Parrott een nieuwe stap betekenen waarin hij zijn potentieel verder kan ontwikkelen. Gezien zijn ervaring en jonge leeftijd is er veel ruimte voor groei, en de Eredivisie zou het perfecte platform kunnen bieden om zijn talent uit te bouwen.