Onverwachte steun: op deze manier proberen NEC-supporters rivaal Vitesse te helpen

Onverwachte steun: op deze manier proberen NEC-supporters rivaal Vitesse te helpen

1 mei om 16:47

Vitesse, geconfronteerd met financiële problemen en degradatie, krijgt steun uit onverwachte hoek. Supporters van rivaal N.E.C. hebben bijgedragen aan een door een fan geïnitieerde crowdfundingactie.

Vitesse begint met crowdfunding

De actie is gestart door een Vitesse-supporter om de club te redden van financiële ondergang en het verdwijnen van de Gelderse derby. De club kampt met een schuld van negentien miljoen euro en heeft dringend fondsen nodig. De fanactie streeft naar het ophalen van één miljoen euro. Opmerkelijk genoeg komt steun ook van fans van NEC, die zelfs donaties doen om de derby te behouden. Een van deze donaties bedroeg vijfentwintig euro, specifiek om de derby te redden.

Tegelijkertijd start Vitesse op donderdag een officiële crowdfundingcampagne, waarbij de nieuwe trainer John van den Brom een prominente rol zal spelen. "Deze prachtige club mag niet verdwijnen," benadrukte Van den Brom. "Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag."

De tijd dringt voor Vitesse, dat binnen twee weken de licentiecommissie van de KNVB moet overtuigen van haar financiële levensvatbaarheid om een faillissement te voorkomen.