Hierom ging een transfer van Harry Kane naar Manchester United niet door

Hierom ging een transfer van Harry Kane naar Manchester United niet door

3 mei om 12:11

Harry Kane had in de zomer van 2023 zomaar een transfer naar Manchester United kunnen maken. Het binnenhalen van de Engelse superspits was een grote wens van trainer Erik ten Hag, vertelt laatstgenoemde tegenover Sky. Kane koos uiteindelijk voor Bayern München en United haalde Rasmus Højlund binnen.

Kane vertrok afgelopen zomer bij Tottenham Hotspur en had interesse vanuit heel Europa, zo ook van United. "Je weet dat Kane dertig goals gaat maken. Hij is een spits die het al heeft bewezen. We wilden hem, maar we konden hem niet krijgen", zegt Ten Hag.

Kane vertrok voor maar liefst 95 miljoen euro naar Duitsland, waar hij tot dusver in 43 officiële wedstrijden evenzoveel goals maakte. United haalde Højlund voor twintig miljoen minder op bij Atalanta, maar zijn statistieken zijn aanzienlijk slechter dan Kane. De Deen maakte er veertien in 38 optredens en kende een lastige start op Old Trafford.

"Hij is een groot talent", aldus Ten Hag, die vertrouwen in Højlund toont. "Rasmus komt daar ook wel (bij de dertig goals, red.), maar hij heeft tijd nodig."