Dit zegt Jürgen Klopp over zijn ruzie met Mo Salah en de fitheid van Van Dijk

Dit zegt Jürgen Klopp over zijn ruzie met Mo Salah en de fitheid van Van Dijk

3 mei om 12:51

Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft bevestigd dat het conflict met Mohamed Salah is bijgelegd na hun recente meningsverschil. "Het is helemaal opgelost", verklaarde Klopp in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur van aanstaande zondag. De Duitse trainer liet ook weten dat Virgil van Dijk mogelijk de wedstrijd mist wegens afwezigheid op de trainingen deze week.

Waarom hadden Klopp en Salah ruzie met elkaar?

De onenigheid tussen Klopp en Salah kwam naar voren tijdens het uitduel tegen West Ham United, waar de spanningen hoog opliepen. Salah, die pas laat in de wedstrijd inviel, gaf toe dat de situatie gespannen was. "De hel breekt los als ik nu iets ga zeggen", zei hij destijds. Ondanks de media-aandacht rond hun conflict benadrukte Klopp dat het nu is bijgelegd. "Het is opgelost en geen probleem meer. We kennen elkaar al zolang en respecteren elkaar enorm, waardoor het geen probleem meer is", aldus de coach.

Verder is de toekomst van Klopp bij Liverpool besproken. Hij bevestigde zijn vertrek na dit seizoen en gaf aan dat Feyenoord-coach Arne Slot waarschijnlijk zijn opvolger wordt. "Ik hoop dat we de komende duels nog wat moois kunnen laten zien na deze superintensieve periode", zei hij.

Aan de andere kant staat Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk ook centraal in het nieuws. Hij heeft deze week niet meegetraind met de ploeg en zijn aanwezigheid tegen Tottenham is onzeker. Klopp hoopt echter dat Van Dijk vrijdag weer bij de groep aansluit.