Arteta deelt goed nieuws: Timber terug bij wedstrijdselectie na blessureperiode

Arteta deelt goed nieuws: Timber terug bij wedstrijdselectie na blessureperiode

3 mei om 16:53

Jurriën Timber is na een afwezigheid van bijna negen maanden weer terug in de wedstrijdselectie van Arsenal. Trainer Mikel Arteta bevestigde dat in aanloop naar het duel met Bournemouth op zaterdag. Timber, die op de eerste speeldag van de Premier League een kruisbandblessure opliep, maakte eerder al zijn rentree bij de beloften van Arsenal en scoorde direct.

"Iedereen is fit en beschikbaar", zei Arteta tijdens de persconferentie. "Dus nu krijg ik hoofdpijn van het maken van de juiste keuzes". De Spaanse trainer sprak verder over de impact van Timbers terugkeer op het team. "Het geeft een boost, want het verbetert de kwaliteit van de trainingen. Met zijn leiderschap en kwaliteit tilt hij de rest naar een hoger niveau. Ze beginnen meer van elkaar te eisen. Ze kijken elkaar aan en zeggen: 'Ik moet goed zijn, want ik wil blijven spelen.'"

Of Timber dit seizoen nog van waarde kan zijn voor titelkandidaat Arsenal, is nog onzeker. "Dat weten we pas als we hem voor de leeuwen gooien. Het is tricky, want er zijn nog maar drie wedstrijden te gaan en hij heeft acht maanden niet gevoetbald. Hij heeft maar honderdvijftig minuten gespeeld voor de Onder-21", legde Arteta uit. Arsenal hoopt met Timber in de selectie de Premier League titel te winnen, iets wat de club voor het laatst in 2004 deed.

De kansen voor Timbers deelname aan het EK met Oranje lijken dan ook klein, maar niet nul. Op 16 juni staat de eerste poulewedstrijd voor de mannen van bondscoach Ronald Koeman op het programma. Dan wacht Polen in Hamburg.