Dit is waarom Dortmund de Champions League-finale liever verliest dan wint

Dit is waarom Dortmund de Champions League-finale liever verliest dan wint

10 mei om 21:32

Borussia Dortmund plaatste zich deze week voor de finale van de Champions League. De club zal vol voor het sportieve succes willen gaan, maar financieel is verliezen aantrekkelijker. VoetbalNieuws legt je uit waarom.

Dortmund kent een prachtig Europees jaar. In de groepsfase werd het groepswinnaar en daarna werden PSV, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain verslagen. In de eindstrijd wacht nu recordkampioen Real Madrid, maar of men bij Dortmund wil winnen, is de vraag.

Waarom is verliezen aantrekkelijker?

Dit verhaal heeft alles te maken met Jude Bellingham. Volgens BILD heeft Dortmund een flinke clausule in de verkoop van de Engelsman verwerkt. Eén van de onderdelen heeft te maken met een mogelijke Champions League-overwinning van Bellingham. Mocht de Engelsman met Real die prijs pakken, dan krijgt Dortmund vijf miljoen euro overgemaakt. Daarnaast krijgen de Duitsers ook nog eens twee miljoen euro extra als de Engelse middenvelder in het CL-team van het jaar komt.

De winnaar van de Champions League krijgt twintig miljoen euro, terwijl de verliezer 15,5 miljoen krijgt. Een simpele rekensom leert dat, mede door de bonussen, Dortmund dus iets meer verdiend als ze verliezen dan als ze winnen. Financieel allemaal een leuk verhaal, maar Der BVB zal er natuurlijk alles aan gaan doen om te winnen.