Van Nistelrooij wil weer aan de slag: dit zegt de oud PSV-trainer over zijn toekom

Van Nistelrooij wil weer aan de slag: dit zegt de oud PSV-trainer over zijn toekomst

11 mei om 08:48

Ruud van Nistelrooij staat te popelen om weer aan de slag te gaan in de voetballerij. De voormalig trainer van PSV wil in de zomer een nieuwe club vinden en VoetbalNieuws vertelt je hoe hij tegen zijn zoektocht en manier van coachen aankijkt.

Een jaar geleden vertrok Van Nistelrooij bij PSV. De oud-prof zag geen vertrouwen meer en besloot op te stappen. Nu hoopt de Nederlander weer aan de slag te gaan, maar in gesprek met het Algemeen Dagblad stelt hij wel een paar eisen.

Hoe kijkt Van Nistelrooij tegen zijn zoektocht aan?

Van Nistelrooij geeft aan graag bij een club aan de slag te gaan waar het technisch goed in elkaar zit. In andere woorden, een duidelijke rolverdeling met een goede samenwerking tussen een technisch directeur en de trainer. "We kijken het meest in landen waar ik zelf heb gespeeld, Nederland, Spanje, Engeland, Duitsland. Maar een club met een goed profiel kan ook best in België zitten. Ik blijf zeker binnen West-Europa. En ik ga niet werken in de woestijn. Ik wil laten zien wat ik kan als trainer."

Wat heeft Van Nistelrooij geleerd over zijn manier van coachen?

"Als beginnend trainer wil je nog heel veel zelf doen, maar je leert: je moet een goede staf neerzetten, zodat jij op de juiste momenten het verschil kunt maken", gaat de trainer verder. "Ik denk niet dat ik ooit langs de kant zal staan bij een training om alleen te observeren. Een speelwijze neerzetten, spelers verder helpen; Dat is mijn drijfveer."

Toch heeft de oud-topschutter ook wijze lessen geleerd. "Maar ik besef wel: je bent vooral óók manager van het geheel. De staf die meegaat naar een volgende club heb ik nu klaarstaan. Ik heb de juiste mensen gevonden bij een aantal profielen. Heel belangrijk is een steengoede eerste assistent die de speelwijze van mij en van de club trainbaar maakt."