Bosz blijft hopen op Dest en vertelt welke doelen hij dit seizoen nog heeft met PSV

Bosz blijft hopen op Dest en vertelt welke doelen hij dit seizoen nog heeft met PS
11 mei om 09:12

Peter Bosz heeft zich uitgesproken over de situatie rondom Sergino Dest. De back raakte geblesseerd en PSV besloot de koopoptie in zijn huurcontract niet te lichten. VoetbalNieuws vertelt je hoe de trainer van de Eindhovenaren hier naar kijkt.

Dest was dit seizoen een vaste waarde voor PSV en groeide zelfs uit tot een steunpilaar. Menig supporter ging er van uit dat de Eindhovenaren de koopoptie gingen lichten, maar door de fikse blessure besloot PSV daar van af te zien.

Hoe kijkt Bosz naar de situatie rondom Dest?

Tegenover het Eindhovens Dagblad gaat Bosz in op de situatie rondom Dest. Eerder meldde dat medium al dat de Eindhovenaren, ondanks het niet lichten van de koopoptie, toch hopen op zijn komst. "Ik hou contact met hem, iets wat ik na zijn operatie al kort heb gehad. Dat de club de optie niet licht, betekent niet dat hij hier niet meer kan spelen in de toekomst. Voorlopig is Mauro Júnior de eerste man op zijn positie en Patrick van Aanholt de tweede. Wat wij gaan doen, is uiteindelijk aan onze technisch directeur Earnest Stewart. Hij en ik overleggen uiteraard over de situatie. Ik kan me voorstellen dat Patrick zich niet zomaar neerlegt bij de rol die hij nu heeft."

Welke doelen heeft PSV dit seizoen nog?

Volgens Bosz zet zijn ploeg zich in om nog twee doelen te realiseren. Het puntenrecord van 93 moet er namelijk aan. "De druk van het kampioenschap is eraf, maar winnen blijft altijd het doel. Als trainer zoek je dan naar aanknopingspunten en het record is iets moois om erbij te pakken. Wij willen dat ook in ons bezit hebben." Daarnaast kan Luuk de Jong nog topscorer worden. "Door net zo goed te spelen als we het hele jaar deden, maakt hij de meeste kans. Dan creëren we namelijk veel kansen en Luuk staat altijd aan het einde van een aanval. Dan is het aan hem om scherp bij de goal te zijn."