Dit zegt Farioli over mogelijke overstap naar Ajax: 'Ik verwijs naar de bubbel'

Dit zegt Farioli over mogelijke overstap naar Ajax: 'Ik verwijs naar de bubbel'

11 mei om 12:22

Fransesco Farioli is tijdens de persconferentie na afloop van het gewonnen duel tegen Le Havre ingegaan op een mogelijke overstap naar Ajax. De potentiële trainer kreeg van Franse media verschillende vragen over zijn eventuele transfer naar Amsterdam.

Nice wist vrijdagavond met 1-0 te winnen van Le Havre en stelde daarmee Europees voetbal veilig. Na afloop ging het niet over de sportieve prestaties, maar over de mogelijke overstap van Farioli naar Ajax. Toch wil de oefenmeester zich blijven focussen op zijn huidige ploeg. "Deze geruchten hebben geen invloed op ons", aldus de trainer. "We moeten blijven denken aan ons doel, zoals ik al vaker heb gezegd. Het is belangrijk om te focussen op het heden. Daardoor verwijs ik weer naar de bubbel."

"Het heeft nu totaal geen zin om over mezelf of andere individuen te praten. Wat wél zin heeft, is om te praten over wat dit team heeft bereikt en om te praten over de club en mensen die hard hebben gewerkt om dit doel te bereiken", vervolgt Farioli. "We hebben nu nog acht dagen te gaan om zo hoog mogelijk te eindigen."

Farioli staat momenteel volgens verschillende media op polepositie om John van 't Schip op te volgen als trainer van Ajax. Graham Potter was ook één van de gegadigden, maar trok de stekker uit de onderhandelingen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!