Speler van Antwerp betrokken bij ernstig verkeersongeluk met fietser

Speler van Antwerp betrokken bij ernstig verkeersongeluk met fietser

11 mei om 16:12
Laatste update: 11 mei om 16:12

Antwerp FC meldt op X dat Eliot Matazo, middenvelder bij de ploeg, zaterdagochtend betrokken is geweest bij een ernstig verkeersongeluk. De club laat weten dat de eerste speeksel- en alcoholtests negatief waren en dat er geen aanwijzingen zijn voor een overdreven snelheidslimiet.

De club van Mark van Bommel schrijft op X dat Matazo zaterdagochtend een ernstig verkeerongeval heeft gehad met een fietser. "Volgens de eerste vaststellingen zou de fietser mogelijk verblind door de zon zijn geweest en door het rode licht zijn gereden", aldus de club. "Zoals gebruikelijk bij dit soort ongevallen werd bij Eliot een speeksel- en alcoholtest afgenomen en beide waren negatief. Er zijn ook geen aanwijzingen dat er sprake zou zijn van overdreven snelheid."

'Onze gedachten gaan uit naar de fietser en zijn familie, en Eliot en de club hopen op een goede afloop', schrijft Antwerp.

De middenvelder is volgens zijn werkgever erg onder de indruk van de gebeurtenissen. De club laat dan ook weten dat zowel Antwerp FC als Matazo geen verdere verklaringen zullen afleggen, totdat het onderzoek is afgerond. Matazo is in de winterstop overgekomen van AS Monaco naar Antwerp FC. De middenvelder kwam dit seizoen acht keer in actie voor de ploeg van Van Bommel.