Voor deze drie Duitse sterkhouders is deelname aan het EK mogelijk in gevaar

Deze drie Duitse sterkhouders kampen met lastige blessures in aanloop naar het EK
11 mei om 18:27

Een harde klap voor zowel Bayern München als het Duitse nationale elftal. Het seizoen van Jamal Musiala en Leroy Sané zit er zo goed als zeker op. Beide spelers, die een groot aandeel hebben bij hun club en land, kampen met blessures.

Het nieuws, bevestigd door Bayern-coach Thomas Tuchel, komt op een zeer ongelukkig moment, aangezien de voorbereidingen op het EK 2024 in eigenland in volle gang zijn. Musiala heeft al maanden te kampen met aanhoudende knieklachten, waardoor hij in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid (2-1 verlies, red.) met pijnstillers speelde.

Sané, getroffen door aanhoudende liesklachten, zal eveneens de resterende wedstrijden missen. Zijn situatie is zo nijpend dat zelfs zijn deelname aan het EK onzeker is, wat extra druk legt op bondscoach Julian Nagelsmann. De timing is bijzonder ongelukkig, aangezien Nagelsmann donderdag zijn voorlopige EK-selectie bekendmaakt, met de mogelijkheid tot wijzigingen tot 7 juni. Eerder werd ook bekend dat het eventuele meedoen van Serge Gnabry nog een groot vraagteken is.

Gastland Duitsland speelt op 14 juni de openingswedstrijd van het toernooi tegen Duitsland. Verder neemt Die Mannschaft het in de poulefase op tegen Hongarije en Zwitserland.