De Wit-vertrek aanstaand: in deze competitie ligt de toekomst van de AZ-speler

De Wit-vertrek aanstaande: in deze competitie ligt de toekomst van de AZ-speler

12 mei om 12:24
Laatste update: 12 mei om 13:00

Dani de Wit is bezig aan zijn laatste weken bij AZ. Waar zijn toekomst ligt is nog onduidelijk, maar zaakwaarnemer Guido Albers weet welk in welke competitie dat is. VoetbalNieuws vertelt je hoe de toekomst van de AZ-speler eruit ziet.

De Wit zinspeelt al langer op een vertrek en door zijn aflopende contract kan de middenvelder over enkele weken gaan en staan waar hij wil. Eerder gaf hij al aan graag een stap naar het buitenland te willen maken, maar waar dat is, is nog onbekend.

Wat zegt Albers over de toekomst van De Wit?

De Wit zat, mede door zijn contractsituatie, al meermaals op de bank bij AZ. Toch knokte de creatieve middenvelder zich terug in het elftal en Albers weet waarom. "Wat Dani elke dag op het trainingsveld laat zien, en ook tijdens elke wedstrijd laat zien, hij neemt gewoon een elftal op sleeptouw", aldus zijn zaakwaarnemer bij Goedemorgen Eredivisie.

De komende maanden gaan uitwijzen waar De Wit naartoe gaat. "Dani gaat verder in zijn carrière. Dat zal in principe niet met AZ zijn. Stel hij heeft op 1 juli nog geen club, dan kan hij gewoon bij AZ mee blijven trainen. Maar ze gunnen hem die transfer, dat is mooi. Zijn toekomst ligt in Duitsland, Italië of Engeland."