'Zirkzee ondergaat medische tests in Bologna: EK mogelijk op de tocht voor spits'

Joshua Zirkzee mist mogelijk het EK
13 mei om 11:10
Laatste update: 13 mei om 11:10

Joshua Zirkzee kan mogelijk het EK komende zomer in Duitsland gaan missen. De Nederlandse spits van Bologna viel tegen Napoli geblesseerd uit. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Zirkzee geblesseerd raakt.

'Halve vreugde voor Zirkzee', schrijft Tuttomercatoweb over de blessure van de Nederlander. 'De spits van Bologna liep in het Stadio Diego Armando Maradona tegen Napoli liep een blessure op aan zijn linkerdij, dezelfde blessure die hij in maart ook al op liep. De eerste indruk is die van een eerstegraads blessure aan de flexoren van het linkerdijbeen. Als deze diagnose zou worden bevestigd, zou Zirkzee ongeveer vier weken moeten stoppen: op dit punt van het seizoen zou dat betekenen dat hij geen kans meer heeft om met Nederland deel te nemen aan het EK in Duitsland.'

Hoewel Zirkzee geblesseerd was, had hij op zondagavond wel een feestje te vieren. Samen met Bologna kwalificeerde hij zich voor de Champions League. Atalanta won in eigen huis van AS Roma en dus is het Champions League-ticket van de Rossoblu niet meer in gevaar. In de wedstrijd tegen Napoli was het na 72 minuten gedaan voor Zirkzee. Santiago Castro verving hem in de spits.

De blessure van Zirkzee is mogelijk wederom slecht nieuws voor Ronald Koeman. De Nederlandse bondscoach zag al veel spelers afvallen met een blessure en moet gaan puzzelen voor het EK. Mocht Zirkzee niet beschikbaar zijn voor het EK, dan zou dat mogelijk weer een kans bieden voor Thijs Dallinga. De spits van Toulouse scoorde op zondagavond in het Parc des Princes tegen PSG.