'Almere City heeft vervanger Pastoor binnen: Maduro komt over van Ajax'

Hedwiges Maduro wordt nieuwe coach Almere City
13 mei om 11:55

Hedwiges Maduro zal volgend seizoen terugkeren naar Almere City. De huidige assistent van John van 't Schip bij Ajax zal de opvolger worden van Alex Pastoor. Eerder was Maduro al assistent van Pastoor bij Almere City.

'Hedwiges Maduro is komend seizoen de trainer van Almere City', schrijft de NOS. Eerder maakte Pastoor zelf bekend te gaan stoppen bij de club die hij voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie bracht. Dit seizoen presteerde de ploeg onder zijn leiding alleraardigst en staat de club met nog één speelronde te gaan dertiende.

Voor Maduro is het een weerzien met zijn oude ploeg. Hij was dus al eerder werkzaam bij Almere City, maar toen als assistent van Pastoor. Na de promotie vanuit de Keuken Kampioen Divisie betaalde Ajax een flinke afkoopsom voor de oud-voetballer. Toch zit zijn avontuur in Amsterdam er al na één seizoen op.

In zijn periode bij Ajax kwam Maduro meermaals in het nieuws. De oud-verdediger zou in conflict zijn gekomen met Maurice Steijn en dingen hebben gelekt. Zelf heeft Maduro dat altijd ontkent, maar na het ontslag van Steijn nam Maduro zelf de touwtjes in handen voor twee wedstrijden. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion en PSV werd twee keer verloren, waarna Van 't Schip als tussenpaus werd aangesteld.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!