Avondje NAC is terug: ploeg uit Breda wint overtuigend van Roda JC

NAC wint overtuigend van Roda JC in de play-offs
13 mei om 21:56
Laatste update: 13 mei om 21:59

In het eerste duel van de cruciale play-off wedstrijd voor promotie naar de Eredivisie heeft NAC een overtuigende voorsprong genomen tegen Roda JC. In een bruisend Rat Verlegh Stadion was NAC veel te sterk voor Roda JC. Met een overtuigende 3-1 overwinning legde NAC een stevige basis voor de returnwedstrijd

In de 14e minuut was er een omstreden moment toen Roda JC een penalty claimde. Ouissa glipte langs verdediger Van den Bergh en ging neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Oostrom was echter niet overtuigd en wees de claim af, tot grote frustratie van de bezoekers.

Slechts twee minuten later, in de 16e minuut, brak Sigurd Haugen de ban voor NAC. De Noorse aanvaller, die onlangs terugkeerde in de basisopstelling, zette zijn team op voorsprong met een krachtige afwerking, waardoor het stadion in vervoering raakte. Dit doelpunt, zijn eerste sinds zijn terugkeer, kon niet op een beter moment komen.

De thuisploeg had de kans om de score te verdubbelen in de 20e minuut toen Omgba de Roda JC-verdediging oversnelde. Hij koos ervoor zelf te schieten, ondanks dat een pass op de vrijstaande Haugen wellicht een beter optie was geweest. Zijn poging werd door de keeper tot corner verwerkt, waardoor het bij 1-0 bleef.

Vroeg in de tweede helft bleef NAC druk zetten, resulterend in een corner in de 53e minuut na een continue jacht op het tweede doelpunt. Een minuut eerder had Roda JC een kans om op gelijke hoogte te komen via een counter, maar Lucassen's beslissende ingrijpen hield NAC in een veilige positie.

De doorbraak kwam in de 55e minuut toen NAC een penalty toegekend kreeg na een te korte terugspeelbal van Roda JC. Calvin Raatsie haalde Van den Bergh onderuit, wat Dominik Janosek de kans gaf vanaf elf meter. Janosek faalde niet en stuurde de keeper de verkeerde hoek in, waardoor het 2-0 werd.

Nog geen drie minuten later scoorde Janosek opnieuw met een spectaculaire treffer. Vanuit een moeilijke hoek nam hij de bal vol op de pantoffel en liet de keeper kansloos, wat de score op 3-0 bracht. Het stadion ontplofte van enthousiasme, terwijl de hoop op promotie steeds realistischer werd.

In de 71e minuut kreeg Haugen de kans om het nog erger te maken voor Roda JC, maar zijn schot ging over. Ondanks deze gemiste kans bleef NAC de bovenliggende partij, en hun dominantie in deze wedstrijd lijkt een voorspeller te zijn voor hun potentieel succes in de Eredivisie.

De kansen voor NAC blijven komen, maar de ploeg uit Breda weet hier geen gebruik van te maken.