Toch een extra jaar: bij deze club gaat PEC Zwolle-icoon Van Polen voetballen

Bram van Polen gaat toch nog door met voetballen
13 mei om 22:25
Laatste update: 13 mei om 22:24

Bram van Polen speelt volgend seizoen bij VVOG, de club waar zijn carrière ooit begon. Hij komt over van PEC Zwolle, waar hij dit seizoen afscheid neemt. Toch heeft hij wel bijzondere afspraken gemaakt met de amateurclub. VoetbalNieuws.nl vertelt je de ins en outs van deze transfer.

Na negentien jaar keert Van Polen terug op sportpark De Strokel in Harderwijk. De 38-jarige verdediger begon zijn carrière bij VVOG op zeventienjarige leeftijd. Via Vitesse in 2005 en PEC Zwolle in 2007, waar hij zich tot een vaste waarde en clubicoon ontpopte, maakt hij nu de cirkel rond.

De terugkeer naar VVOG is met specifieke voorwaarden verbonden: "Ik ga maximaal 17 wedstrijden per seizoen spelen en niet vaker dan één keer per week trainen," zegt Van Polen op de clubwebsite van VVOG. "De trainer, Gert Kruys, en de rest van het team staan hier volledig achter."

De beslissing van Van Polen volgde na overleg met zijn vrouw Lotte, gezien ze uitkeken naar meer vrije weekenden. Toch kiest Van Polen ervoor zijn loopbaan op een bijzondere wijze af te sluiten op De Strokel.