Na Champions League ook Nederlands elftal: dit vertelt Beukema over zijn kansen bij Oranje

Na Champions League ook Nederlands elftal: dit vertelt Beukema over zijn kansen bi
14 mei om 08:06

Sam Beukema maakt dit seizoen bij Bologna flinke stappen. De verdediger plaatste zich afgelopen week met de Italianen voor de Champions League en hoopt zelf in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. Dit vertelt de mandekker over zijn huidige situatie en Oranje.

Beukema verruilde afgelopen jaar AZ voor Bologna. Een gouden stap aangezien de Nederlander nu een zeer gewaardeerde kracht is bij de nummer vier van Italië. In zijn achterhoofd hoopt Beukema nog altijd op een oproep voor Oranje.

Wat vertelt Beukema over zin ontwikkeling bij Bologna en het Nederlands elftal?

Bij Ziggo Sport doet Beukema zijn verhaal. De verdediger stelt dat Europees voetbal halen een doel was voor Bologna, maar dat de Champions League wel heel speciaal is. "Maar er was wel een plan om die stap richting Europees voetbal te zetten. Het leeft heel erg in deze stad. De mensen waren zo blij en trots. Ik droomde al van de Champions League als klein jongetje."

Door hoge ogen te gooien, wordt zijn naam ook wel eens in verband gebracht met Oranje. "Ik moet wel zeggen, elke keer dat die lijst bekend wordt gemaakt, dan hoop je toch stiekem dat je erbij staat." Toch ziet Beukema in dat zijn positie goed bezet is. "Maar ik ben heel realistisch. Ik weet dat we topverdedigers hebben bij het Nederlands elftal. Ik moet me gewoon doorontwikkelen en me focussen op waar ik invloed op heb. Hopelijk komt dat moment dan vanzelf een keer, maar het is zeker een droom en een doel. Ik praat er ook wel veel met Tijjani Reijnders over."