Zo vaak speelden FC Emmen en FC Dordrecht al in de Eredivisie

Drentse promotiedroom: wanneer speelde FC Emmen voor het laatst in de Eredivisie?

25 mei om 11:40
Laatste update: 25 mei om 11:40

Zaterdag nemen FC Emmen en NAC Breda het tegen elkaar op in de halve finale van de play-offs. De heenwedstrijd in Brabant eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Emmenaren hebben nu het thuisvoordeel en kunnen zich gaan plaatsen voor de finale in de strijd om promotie, waarin een affiche tegen Excelsior of ADO Den Haag wacht. Wanneer speelde FC Emmen voor het laatst in de Eredivisie? VoetbalNieuws.nl vertelt het je!

Wanneer speelde FC Emmen voor het laatst in de Eredivisie?

FC Emmen is de enige profclub uit de provincie Drenthe en werd in 1985 opgericht. Na de oprichting speelde de club maar liefst 33 seizoen lang op het tweede niveau van Nederland. In het seizoen 2017/2018 promoveerde Emmen voor het eerst naar de Eredivisie, door in de finale van de play-offs af te rekenen met Sparta Rotterdam. In 2021 degradeerden de Emmenaren uit de Eredivisie om een jaar later weer terug te keren. Vorig seizoen ging het weer mis voor de club uit Drenthe. In de play-offs bleek Almere City te sterk, waardoor Emmen veroordeeld was tot minimaal een jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Hoe vaak speelde FC Emmen in de Eredivisie en welk seizoen presteerde de club het beste?

Tot dusver kwam FC Emmen vier seizoenen op het hoogste niveau van Nederland uit. Het beste seizoen kende de club in het 'coronaseizoen' 2019/2020. Toen werd de club onder leiding van Dick Lukkien twaalfde in de Eredivisie met 32 punten. Ondanks de hoogste klassering is dit niet het seizoen met de meeste punten, want dat haalde Emmen in het eerste seizoen in de hoogste afdeling. In het eerste seizoen haalden de Emmenaren een puntenaantal van 38, wat in dat seizoen goed was voor de veertiende plek op de ranglijst.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!