Dit is waarom PSV volgens de directie zo succesvol is dit seizoen

Dit is waarom PSV volgens de directie zo succesvol is dit seizoen

14 mei om 20:31

De Raad van Commissarissen van PSV heeft zich in gesprek met Voetbal International uitgelaten over de sleutel van het succes van PSV dit seizoen. De directie zegt dat de rust binnen de club uit Eindhoven uniek is en daarmee de basis vormt voor het succes.

Robert van der Wallen, Ingrid Wolf en Klaas Dijkhoff zien een groot verschil tussen het huidige seizoen en de voorgaande seizoenen. "Het was een bijzonder seizoen, vooral omdat we van defence naar offence zijn gegaan. Ik ben dol op aanvallend voetbal." Klaas Dijkhoff geeft ook de directie complimenten voor het succes. "Hoe je nu kunt spelen, is een gevolg van het gegeven dat we bestuurlijk ook aanvallender, met initiatief konden gaan spelen. In veel seizoenen hadden we plannen, maar konden we pas handelen als we verkocht hadden. Vroeger had ik iemand in de familie bij wie na de storting van het loon het saldo altijd op nul stond. Dan loop je iedere keer achter de feiten aan. Zo ging dat hier ook."


Van der Wallen beaamt dat de wijze waarop de club bestuurt wordt een belangrijke rol speelt in het succes van de club. "De governance is hier toch wat overzichtelijker dan bij andere club in dit land. De laatste veertig jaar is PSV de meest stabiele club geweest. Ik durf echt te zeggen dat wij ons bij PSV onderscheiden doordat wij in ons gremium intelligente mensen en topprofessionals hebben. De historie wijst uit dat wij veel meer rust hebben, meer samendoen en veel creatiever zijn."


De club uit Eindhoven blijft ambitieus, maar Dijkhoff realiseert zich ook dat het winnen van de Champions League niet realistisch is. "Willen wij de Champions League winnen, dan moeten wij naar 500 miljoen salaris en afschrijving. Dat is niet realistisch, daar zal je PSV ook nooit over horen."