Dit unicum heeft Manchester City bereikt na het binnenhalen van de Premier League

Dit unicum heeft Manchester City bereikt na het binnenhalen van de Premier League

19 mei om 19:20
Laatste update: 19 mei om 19:20

Manchester City heeft wederom beslag weten te leggen op de Engelse-titel. Tegen West Ham United werd er met 3-1 gewonnen en dat was genoeg. Daarnaast was de titel ook goed voor een unicum. VoetbalNieuws.nl vertelt je welk unicum dat is.

Tegen West Ham United kwam Manchester City slechts enkele momenten in de problemen. Echt spannend werd het niet in de laatste speelronde van de Premier League, want lange tijd stond titelconcurrent Arsenal gelijk tegen Everton. The Gunners moesten zelf winnen om The Citizens nog onder druk te zetten. Dat lukte niet en door de vroege goals van Phil Foden koerste de manschappen van Pep Guardiola richting de titel.

Welk unicum heeft Manchester City behaald?

Met het kampioenschap heeft Manchester City wel een unicum weten te behalen. Het is de vierde titel op rij zijn voor Guardiola en consorten. Nog nooit lukte het een Engelse ploeg om vier keer op rij de Premier League te winnen. Het oude record van drie opeenvolgende overwinningen deelde Manchester City eerst met stadsgenoot Manchester United.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!