Manchester City zet reuzestap richting titel door winst op Tottenham Hotspur

14 mei om 22:59

Manchester City heeft in de strijd om het landskampioenschap goede zaken gedaan voor de titel. Het team van Pep Guardiola won in een matig duel met 0-2 van Tottenham Hotspur, dat nu definitief naast Champions League-voetbal grijpt.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was er één voor de thuisploeg. Brennan Johnson dribbelde voorbij Josko Gvardiol en legde de bal klaar voor Ruben Bentancur, maar Ederson kon knap redding brengen. Het antwoord van City liet niet lang op zich wachten, maar tot een grote kans kwam het niet vanwege buitenspel. Micky van de Ven had het lastig in de openingsfase en gaf Kyle Walker veel ruimte om op te komen. Na een kwartier spelen was het bijna raak voor City: na knullig balverlies van Pierre-Emile Hojbjerg kon Phil Foden uithalen. Guglielmo Vicario bracht goed redding en hield de Spurs in de wedstrijd. City oogde de eerste helft onherkenbaar en beide teams gingen na een matige eerste helft met de brilstand op het scorebord de rust in.

City kwam met een stuk meer lef de kleedkamer uit. Dat resulteerde in een mogelijkheid voor Kevin de Bruyne. Na slecht uitverdedigen kan de Belgische middenvelder op doel schieten, maar was niet voor het eerst een sta in de weg voor Vicario. Vijf minuten na de grote mogelijkheid kwam Manchester City op voorsprong. De Bruyne gaf de bal knap voor en Erling Haaland kon de bal in het net tikken. Het bleek voor De Bruyne zijn hoogtepunt, want na zeventig minuten moest hij noodgedwongen worden vervangen door Jéremy Doku. Het waren voor Pep Guardiola niet de enige personele problemen, want ook keeper Ederson moest zich na een botsing laten vervangen. Zowel De Bruyne als Ederson was niet tevreden met zijn wissel, de Braziliaanse doelman liet dat duidelijk blijken op de bank. Drie minuten in het veld moest Stefan Ortega voor het eerst redding brengen. Verder bleef Manchester City slordig en moest Heung-Min Son namens Tottenham Hotspur de gelijkmaker maken. In een 1-op-1 met Ortega vergat hij de bal binnen te schieten. Op de valreep verdubbelde City de score, nadat Haaland vanaf elf meter mocht aanleggen voor zijn tweede doelpunt van de avond.

Door de overwinning staat Manchester City nu eerste in de Premier League met twee punten meer dan achtervolger Arsenal. Beide ploegen spelen komende zondag om 17.00 uur hun laatste duel. City neemt het in eigen huis op tegen West Ham United. Arsenal speelt in Londen tegen Everton.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!