Update: kopzorgen Koeman, 'misschien wel einde seizoen' voor Oranje-international

Marten de Roon valt geblesseerd uit
16 mei om 11:21
Laatste update: 16 mei om 11:21

Marten de Roon, middenvelder van Atalanta en het Nederlands elftal, heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Tijdens de Coppa Italia-finale tegen Juventus, waarin Atalanta een 0-1 nederlaag leed, raakte De Roon ernstig geblesseerd.

Gian Piero Gasperini, de trainer van Atalanta, was somber na de wedstrijd. "Dat is een flinke tegenvaller. Het is misschien wel einde seizoen voor hem", opgetekend door Italiaanse media. Het verlies komt op een slecht moment, aangezien Atalanta nog drie belangrijke competitiewedstrijden te spelen heeft en de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen op het programma staat.

Naast De Roon heeft het Nederlands elftal mogelijk nog meer zorgen. Frenkie de Jong en Mats Wieffer, beide belangrijke middenvelders, kampen ook met blessures. Hoewel er verwachtingen zijn dat De Jong op tijd hersteld zal zijn voor het EK 2024, blijft de situatie rond Wieffer onzeker. De ontwikkelingen plaatsen extra druk op Ronald Koeman, de bondscoach, in de aanloop naar het EK in Duitsland, dat voor Oranje op 16 juni begint met de wedstrijd tegen Polen.

De exacte ernst van De Roons blessure en de beschikbaarheid van De Jong en Wieffer zullen in de komende weken duidelijker worden.