AD: Scheiding tussen Henderson en Ajax wordt steeds realistischer

Henderson en Ajax mogelijk uit elkaar
16 mei om 08:55
Laatste update: 16 mei om 08:57

Het verblijf van Jordan Henderson bij Ajax zou weleens beperkt kunnen blijven tot een half seizoen. Dit scenario wordt steeds realistischer volgens het Algemeen Dagblad, na een teleurstellende start van de Engelse middenvelder in Amsterdam. Ondanks de hoge verwachtingen en een grootse ontvangst heeft Henderson niet kunnen overtuigen in zijn eerste maanden bij de club.

Bij zijn komst in januari werd Henderson gezien als een sleutelspeler die Ajax zowel op als naast het veld zou moeten versterken. Zijn eerste wedstrijden waren echter wisselvallig en door een ernstige spierblessure miste hij belangrijke duels. Deze fysieke tegenslag kwam op een moment dat Ajax juist behoefte had aan zijn leiderschap, vooral na bestuurlijke problemen en een zware nederlaag tegen Feyenoord.

De situatie rond Henderson is gecompliceerd door het feit dat Graham Potter, die als nieuwe trainer werd getipt, niet komt. Ook het uitblijven van verdere ervaren versterkingen speelt mee in de groeiende twijfel over zijn toekomst bij de club. Ajax merkt daarnaast dat het forse salaris van de speler zwaar weegt op de begroting. Beide partijen lijken daarom open te staan voor een vroegtijdige beëindiging van de samenwerking, een half jaar na zijn veelbelovende start.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!