'Juve-coach Allegri bedreigde journalist: 'Ik scheur beide oren van je kop''

'Juve-coach Allegri bedreigde journalist: 'Ik scheur beide oren van je kop''
16 mei om 11:35

Juventus-coach Massimiliano Allegri ligt onder vuur na het bedreigen en beledigen van Guido Vaciago, de hoofdredacteur van Tuttosport. Zijn ploeg won woensdagavond de Coppa Italia door Atalanta met 0-1 te verslaan in de finale in Rome. Allegri, die kort voor het einde van de wedstrijd werd weggestuurd, confronteerde de journalist met heftige woorden.

Allegri beschuldigde Vaciago ervan niet de waarheid te schrijven, maar slechts te herhalen wat men hem vertelt. "Jij bent een waardeloze directeur! Schrijf eens de waarheid in je krant, niet wat de club jou opdraagt", zei Allegri. De situatie escaleerde toen Allegri de journalist fysiek bedreigde. "Ik weet waar ik je moet vinden. Ik kom eraan, scheur beide oren van je hoofd en sla je in je gezicht."

De uitbarsting vond plaats vóór de persconferentie na de wedstrijd, waar een geëmotioneerde Allegri meerdere keren moeite had zijn tranen te bedwingen. Vaciago probeerde Allegri te kalmeren en vroeg welke waarheden hij dan moest schrijven, maar zonder resultaat.

Juventus sluit het seizoen zodoende af met een prijs. De Oude Dame staat momenteeel op de vierde plaats in de Serie A en hoopt in de resterende twee wedstrijden van de competitie Champions League-voetbal af te dwingen.