Dit bedrag wil PSV minimaal vangen voor Walter Benítez, mocht hij vertrekken

Dit bedrag wil PSV bij eventueel vertrek minimaal ontvangen voor Walter Benítez

16 mei om 13:57
Laatste update: 16 mei om 13:57

PSV-doelman Walter Benítez heeft aangegeven graag zijn contract, dat loopt tot medio 2025, uit te dienen. Dit meldde hij in een interview met ESPN. Ondanks interesse van andere clubs, voelt de Argentijnse international zich thuis in Eindhoven en wil hij blijven.

Hoeveel is Walter Benítez waard?

Benitez, bekend om zijn solide prestaties, heeft dit seizoen de minste tegendoelpunten van alle Eredivisiekeepers. Zijn status bij de fans van de landskampioen is sterk, ondanks enkele kleine fouten. PSV, dat de doelman transfervrij overnam van OGC Nice in 2022, ziet een mogelijke transfer echter als een kans om financieel te scoren. De club heeft volgens het Eindhovens Dagblad aangegeven dat Benitez niet voor minder dan vijf miljoen euro mag vertrekken, met de verwachting dat dit bedrag aanzienlijk hoger kan uitvallen.

Binnen het team staan ook veranderingen op stapel met betrekking tot andere keepersposities. Zo wordt overwogen Joël Drommel te vervangen en heeft Boy Waterman geen nieuw contract gekregen, hoewel hem een rol als keeperstrainer is aangeboden. Jong talent Niek Schiks heeft zijn contract recent tot 2027 verlengd.