Nagelsmann vertelt: hierom ontbreken Hummels en Goretzka in de Duitse EK-selectie

Nagelsmann vertelt: hierom ontbreken Hummels en Goretzka in de Duitse EK-selectie
16 mei om 14:09

Julian Nagelsmann heeft uitleg gegeven over het niet selecteren van Mats Hummels en Leon Goretzka voor het komende EK 2024 in Duitsland. Ondanks hun ruime internationale ervaring zijn beide spelers niet opgenomen in de Duitse selectie. "Natuurlijk zijn ze enorm teleurgesteld", zei Nagelsmann donderdag tijdens een persconferentie.

Waarom zijn Hummels en Goretzka niet geselecteerd?

De Duitse bondscoach erkende dat het lastige beslissingen waren. "Dat vond ik niet leuk, het waren geen fijne beslissingen. Idealiter zou ik iedereen willen meenemen. Maar uiteindelijk moet ik een beslissing nemen in het belang van de ploeg." De gesprekken met de spelers varieerden sterk in lengte, van slechts een minuut en elf seconden tot wel 22 minuten.

Terwijl ervaren spelers zoals Hummels en Goretzka thuisblijven, heeft Nagelsmann enkele oudere spelers zoals Antonio Rüdiger en Toni Kroos wel geselecteerd, vanwege hun 'verdedigend bewustzijn'. "We hebben er bewust voor gekozen om vijf of zes spelers te selecteren die ook een goed verdedigend bewustzijn hebben", lichtte hij toe.

De voorlopige selectie van 27 spelers bevat verder namen als Leroy Sané, Nico Schlotterbeck, Florian Wirtz en Niclas Füllkrug. Veteranen als Toni Kroos en Thomas Müller zijn ook opgenomen. Er moet sowieso nog één naam afvallen, alvorens de UEFA op 7 juni de definitieve namenlijst wil hebben. Duitsland start het EK op 14 juni tegen Schotland en speelt vervolgens tegen Hongarije en Zwitserland in groep A.