deze tweevoudig Oranje-international krijgt dispensatie

Goed nieuws voor Advocaat: deze tweevoudig Oranje-international krijgt dispensatie

16 mei om 18:19

Een zeer welkome meevaller voor Dick Advocaat: Joshua Brenet mag de interlandswitch van Nederland naar Curaçao maken. De veelbesproken rechtsback kan voor de aankomende interlandperiode al opgeroepen worden door de Nederlandse bondscoach. VoetbalNieuws brengt je op de hoogte! 

Brenet kwam in het verleden twee keer in actie voor het Nederlands elftal en dus lag het niet in de lijn der verwachting dat hij de switch nog kon maken. De clubloze verdediger krijgt echter dispensatie van de FIFA en kan dus alsnog voor Curaçao uit gaan komen. "We denken dat Joshua een nieuwe kans verdient. We hebben het voor hem mogelijk gemaakt om aan te sluiten bij het elftal van Curaçao", aldus de voorzitter van de Curaçaose voetbalbond Ramiro Griffith.

Voor Advocaat betekent de dispensatie van Brenet goed nieuws. Eerder liet de Nederlandse oefenmeester al weten dat hij meerdere spelers had benaderd voor een interlandswitch, maar tot dusver zonder succes. Brenet kiest echter wel voor een interlandloopbaan bij Curaçao. De verdediger werd in maart uit de FC Twente-selectie gezet, nadat hij werd veroordeeld tot een celstraf van een maand voor twee keer rijden zonder geldig rijbewijs. Sindsdien is Brenet clubloos.