Spandoekactie van Dumfries bij kampioenschap Inter blijft niet onbestraft

Spandoekactie van Dumfries bij kampioenschap Inter blijft niet onbestraft

16 mei om 23:00

Denzel Dumfries moet een schadevergoeding betalen na zijn acties tijdens de festiviteiten van Internazionale. De verdediger had tijdens de rit een spandoek in zijn hand met daarop Theo Hernandez afgebeeld als hond aan een ketting. De linksback van AC Milan vocht in een eerdere ontmoeting namelijk veel duels uit met Dumfries. 

De Nederlandse verdediger bood zijn excuses aan. Op Instagram schreef Dumfries: "Tijdens de parade heb ik een spandoek gehesen met een ongepaste afbeelding. Ik ben een speler die van rivaliteit in het voetbal houdt. Het is een cruciaal onderdeel van elk spel. Ik besef dat het ophangen van het vaandel een beoordelingsfout van mijn kant was, en helemaal geen intelligent gebaar."

De afgelopen weken werd duidelijk dat een mea culpa niet voldoende was. De Oranje-international moet een bedrag van vierduizend euro betalen volgens Italiaanse media. Ook zijn club Internazionale zal dit bedrag moeten overmaken. 

De kans is groot dat beide spelers elkaar komende zomer ook weer tegenkomen. Donderdag maakte bondscoach Ronald Koeman bekend dat Dumfries onderdeel is van de voorselectie van Oranje. Ook Theo Hernandez kreeg van zijn bondscoach goed nieuws en zal met Frankrijk actief zijn op het EK. Op 21 juni treffen Nederland en Frankrijk elkaar in de Red Bull Arena in Leipzig. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!