Jürgen Klopp over VAR

Klopp doet opmerkelijke uitspraak: 'Ik zou tegen VAR stemmen'

17 mei om 11:40

Jürgen Klopp is van mening dat VAR weg moet uit de Premier League. De Duitse trainer is het niet eens met het hulpmiddel voor scheidsrechters. Wat zegt de Duitse trainer van Liverpool precies? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Op Anfield tegen Wolverhampton Wanderes zal Klopp voor het laatst aan het roer staan bij Liverpool. De Duitser vertrekt na negen jaar uit de Merseyside en zal hoogstwaarschijnlijk opgevolgd worden door Arne Slot. Echter is de Nederlander nog altijd officieel niet gepresenteerd bij The Reds. Op zijn laatste persconferentie liet Klopp zich uit over de VAR. Na een voorstel van Wolves gaan de Premier League-clubs stemmen over de VAR. Wolverhampton ziet graag het hulpmiddel verdwijnen uit het Engelse voetbal.

Wat zegt Klopp over de VAR?

"Het is meer de manier waarop ze het gebruiken, dan VAR zelf", begint Klopp op zijn afsluitende persconferentie als Liverpool-manager als hij over de zaak gevraagd wordt. "Door de manier waarop ze het doen, zou ik zelf tegen stemmen. Dat komt omdat deze mensen het niet goed kunnen gebruiken. Ik zou voor het schrappen van de VAR steunen."

Daarmee is Klopp niet de enige trainer in Engeland die tegen de VAR is. Eerder liep Ange Postecoglou tijdens een persconferentie al helemaal leeg. Zo zou hij doelpunten niet meer vieren, omdat iemand in een busje ergens bepaald of het doelpunt wel telt of niet. Op 6 juni tijdens de afsluitende jaarvergadering van de Engelse competitie zullen de clubs moeten gaan stemmen over het voorstel van Wolves.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!