Feyenoord-directeur Te Kloese reageert op transfer Van Persie naar Heerenveen

Feyenoord-directeur Te Kloese reageert op transfer Van Persie naar Heerenveen
17 mei om 12:17

Robin van Persie begint komend seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Heerenveen. Feyenoord-directeur Dennis te Kloese reageert op het vertrek van de voormalig topscorer en trainer van het Onder 18-team.

Te Kloese over stap Van Persie naar Heerenveen

Te Kloese hoopt dat de wegen van Feyenoord en Van Persie in de toekomst weer kruisen. "Hoewel de wegen van Feyenoord en Robin van Persie nu uiteenlopen, zou het mooi zijn als die in de toekomst weer samenkomen. Hij weet dat bij ons de deur voor hem altijd open staat", aldus Te Kloese op het X-kanaal van de Rotterdammers.

Heerenveen bevestigde de komst van Van Persie als nieuwe hoofdcoach. De 40-jarige oud-spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United tekent voor twee jaar en volgt Kees van Wonderen op. Van Persie is enthousiast over zijn nieuwe rol. "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven", zegt hij op de clubsite. "Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

Van Persie heeft een aanbod om bij de jeugd van Feyenoord te blijven afgewezen om ervaring op te doen als hoofdtrainer. Ondanks zijn indrukwekkende carrière was hij niet in beeld om Arne Slot, die naar Liverpool vertrekt, op te volgen bij Feyenoord.