Naar deze Eredivisieclub vertrok Jahanbakhsh bijna voordat hij naar Feyenoord ging

Naar deze Eredivisieclub vertrok Jahanbakhsh bijna voordat hij naar Feyenoord ging
17 mei om 18:20

Het scheelde niet veel of Alireza Jahanbakhsh had niet voor Feyenoord gespeeld, maar voor PSV. Zo maakte de speler zelf bekend in de podcast Kein Geloel. Het contract van de Iraniër loopt komende zomer af en hij lijkt bezig aan zijn laatste maanden in Rotterdam.

Arne Slot was voor de aanvaller een belangrijke factor om voor Feyenoord te kiezen. Jahanbakhsh kende de oefenmeester nog van hun tijd bij AZ. "Om eerlijk te zijn wel. Hij heeft mij een paar maanden voor ik hierheen kwam gebeld. Hij vertelde dat hij ontslagen was bij AZ en wat zijn plannen waren met Feyenoord. Hij gaf aan dat we in de top zouden gaan spelen en ik veel minuten kon maken."

Jahanbakhsh stond in eerste instantie niet te springen om bij Feyenoord aan de slag te gaan. "Ik vond Feyenoord altijd leuk vanwege de supporters en het stadion, maar om eerlijk te zijn hadden ze geen goed jaar achter de rug. Toen ik hoorde wat het project en de plannen van Arne waren vond ik het pas echt leuk."

In de zomer van 2020 was een terugkeer naar de Eredivisie al dichtbij voor Jahanbakhsh. "Veel mensen weten dit niet, maar ik was echt bezig met PSV. Ik was bijna naar PSV gegaan", aldus de speler. Van een transfer naar Eindhoven kwam het uiteindelijk niet. "Ik had gesprekken gehad met John de Jong, maar ze moesten eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen."

Jahanbakhsh loopt komende zomer uit zijn contract bij Feyenoord en lijkt de Rotterdammers na drie jaar te gaan verlaten. De speler kwam in 2021 over van Brighton & Hove Albion. Onder Slot speelde de aanvaller uit Iran 105 wedstrijden waarin hij zeventien keer wist te scoren en zestien keer een treffer voorbereidde. Met Feyenoord won Jahanbakhsh één keer de landstitel en een beker.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!