Dirk Kuijt krijgt goed nieuws vanuit Beerschot: meer duidelijkheid over eigenaar

Dirk Kuijt krijgt goed nieuws vanuit Beerschot: meer duidelijkheid over eigenaar
17 mei om 20:45

De toekomst van Dirk Kuijt als trainer bij Beerschot is nog altijd ongewis. De club uit Antwerpen is al zeker van promotie en wil graag door met de Katwijker, maar de trainer heeft nog niet besloten of hij zijn aflopende contract gaat verlengen bij de Belgische club.

Beerschot maakte vrijdag op de website bekend dat de club niet verkocht gaat worden. "United World engageert zich om bij Beerschot te blijven en haar rol als hoofdaandeelhouder verder op te nemen." United World is een investeringsgroep uit Saoedi-Arabië. Het lijkt erop dat de club van Kuijt een financiële injectie heeft gekregen vanuit de investeerder. In het verslag van de vergadering staat te lezen dat "het budget dat in het licentiedossier was opgenomen, performanter is gemaakt om zo de uitdaging van de JPL aan te kunnen gaan." De club lijkt hiermee rust te hebben gekregen in de financiële situatie. Wat Beerschot in ieder geval wil bewerkstelligen is naast het snel aflossen van de schulden een spiksplinternieuw jeugdcomplex. 

Afgelopen winter kwam Kuijt aan het roer te staan bij Beerschot. Met de Kielse Ratten wist de oud-Feyenoorder kampioen te worden op het tweede nivaue van België. Na de promotie met zijn ploeg gaf Kuijt te kennen graag te willen blijven bij de club, maar sindsdien is het akelig stil rond de trainer. Mogelijk geeft het nieuws van vrijdag Kuijt meer zekerheid en zet hij alsnog een krabbel onder een nieuwe verbintenis.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!