'Ajax mikt op snel akkoord over Farioli na laatste wedstrijd van Nice'

'Ajax mikt op snel akkoord over Farioli na laatste wedstrijd van Nice'
18 mei om 08:12
Laatste update: 18 mei om 08:18

Ajax hoopt zo snel mogelijk een akkoord te bereiken met OGC Nice over het aanstellen van Francesco Farioli, meldt Voetbal International. Nu Champions League-voetbal niet meer haalbaar is voor de Franse ploeg, willen de Amsterdammers na de laatste competitiewedstrijd de laatste handtekeningen verzamelen.

Volgens VI lijkt een akkoord 'een kwestie van tijd' en hoopt Ajax zo snel mogelijk door te pakken. De club uit de hoofdstad is al maandenlang op zoek naar een vaste trainer sinds de komst van John van 't Schip. Graham Potter leek lange tijd de eerste keus te worden in Amsterdam, maar de twee partijen kwamen uiteindelijk niet uit de onderhandelingen.

Nice speelt zondag de laatste competitiewedstrijd in de Ligue 1 en daarna wordt snel groen licht verwacht tussen de partijen. Wel moet er nog het nodige worden besproken over de invulling van de staf: de kans dat Farioli zijn eigen team meeneemt, is klein. Wel ziet Ajax een rol weggelegd voor Dave Vos in de technische staf. Farioli maakt dit seizoen indruk bij Nice en de club kan de vijfde plek niet meer ontgaan, net als Ajax.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!