Kroes enthousiast over Farioli

Kroes enthousiast over Farioli: "Een vakidioot, heeft een geweldige voetbalvisie"

18 mei om 08:25

Alex Kroes is enthousiast over trainer Francesco Farioli, die hard op weg lijkt naar Ajax. De technisch directeur van de Amsterdammers is onder de indruk van de jonge trainer, maar wil nog niks zeggen over een mogelijke komst naar Ajax

In gesprek met De Telegraaf wordt onthuld dat een drietal namen op de shortlist van Ajax stond: Graham Potter, Erik ten Hag en Farioli. De komst van de eerste twee namen zat er echter niet in en ook werd met een vierde kandidaat gesproken. "Maar Louis van Gaal wil net als Danny Blind niet 24 uur per dag met het trainerschap bezig zijn. En dat is bij Ajax nodig", aldus Kroes. 

Kroes ziet veel gelijkenissen tussen Ten Hag en Farioli, maar de manager van Manchester United stond op één in de lijst. "Een vakidioot met een geweldige voetbalvisie, ervaring en een verleden bij de club", aldus de bestuurder, die ook over Potter te spreken is. "Bij Graham Potter had ik ook een heel goed gevoel. Ik vind hem een charismatische people manager, die ook dol is op zijn vak. Zijn manier van werken spreekt me heel erg aan. Vanwege zijn leeftijd (48) heeft hij meer ervaring dan Francesco Farioli (35), die ook een geweldige voetbalvisie heeft en ook een vakidioot is. Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben", besluit Kroes.