Drentse promotiedroom blijft levend, Emmen verslaat Dordrecht dankzij Besuijen

18 mei om 18:39
Laatste update: 18 mei om 18:47

FC Emmen mag hoop blijven houden op een directe terugkeer in de Eredivisie. De ploeg van trainersduo Alfons Arts en Michel van Oostrum won in de kwartfinale van de play-offs met 0-1 op bezoek FC Dordrecht, wat na het 2-2 gelijkspel in Drenthe genoeg bleek om de volgende ronde te halen. Vicente Besuijen werd de matchwinner voor de roodwitten.

De eerste helft kende enkele kansen, maar geen doelpunten. Emmen kwam gevaarlijk opzetten met een schot van Bradly van Hoeven dat op de lat belandde. Dordrecht antwoordde na een te korte terugspeelbal via Ilias Sebaoui, maar Emmen-doelman Eric Oelschlägel redde knap. Zodoende leverde de return in eerste instantie veel minder spektakel op dan de heenwedstrijd in Emmen van afgelopen dinsdag.

Wedstrijd stilgelegd door onweer
Vlak na rust, meteen na de aftrap, besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof de wedstrijd tijdelijk te staken door onweer. Supporters en toeschouwers wachtten gespannen af tot het duel weer hervat kon worden, wat na een klein kwartier ook het geval was.

Oelschlägel houdt Emmen op de been
De eerste grote kans van de tweede helft kwam via de voet van Emmen-spits Piotr Parzyszek, die vanuit de draai de bal net naast werkte. Daarna hield Oelschlägel de bezoekers op de been. Eerst reageerde de Duitse doelman sterk na een ingekopte corner van Korede Osudina, daarna strekte hij zich laag in de hoek na een goede inzet van Antef Tsoungui.

In de absolute slotfase was het uitendelijk Besuijen die het pleit beslechtte in het voordeel van de Drenten. Na een terugtrekbal op rechts, schoof hij de bal laag in de onderhoek achter Luca Plogmann. Zodoende mag Emmen hoop blijven houden op een directe terugkeer in de Eredivisie. Komende dinsdag wacht om 18.45 uur de halve finale van de play-offs, in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC. De zaterdag erna is de return in Drenthe, om 16.30 uur. De winnaar van dat tweeluik speelt in de finale tegen Excelsior, RKC Waalwijk, ADO Den Haag of De Graafschap.