ADO Den Haag schakelt De Graafschap uit in play-offs na heerlijk spektakelstuk

ADO Den Haag schakelt De Graafschap uit in play-offs
18 mei om 22:06
Laatste update: 18 mei om 22:13

Een heerlijk spektakelstuk in de play-offs voor promotie is geëindigd in het voordeel van ADO Den Haag. De Hagenezen rekenden over twee duels gezien met 5-4 af met De Graafschap, dat komend seizoen weer uit zal komen in de Keuken Kampioen Divisie.

ADO won afgelopen week het heenduel in Doetinchem met 2-3 en dus waren de Hagenezen licht in het voordeel voor de return in Den Haag. ADO begon dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd en dat zorgde al vroeg voor de voorsprong. Alex Schalk ontsnapte aan de defensie van De Graafschap en knalde de 1-0 binnen. Op slag van rust kopte de aanvaller uit een hoekschop ook zijn tweede binnen: 2-0.

En dus leek er geen vuiltje aan de lucht voor ADO, dat over twee wedstrijden met 5-2 voor stond. In de tweede helft kantelde de wedstrijd echter. Na een tijdelijke onderbreking vanwege vuurwerk, ging De Graafschap vol in de aanval. Invaller Ralf Seuntjens tekende 25 minuten voor tijd voor de 2-1 en Jeffry Fortes knikte enkele minuten later zelfs de 2-2 binnen.

De spanning was dus helemaal terug in Den Haag, waar ADO-verdediger Amir Absalem ook nog zijn tweede gele kaart kreeg. De Graafschap wilde hiervan profiteren en ging vol op jacht naar de 2-3, wat verlenging zou betekenen. Deze treffer viel echter niet en dus stoot ADO door naar de volgende ronde van de play-offs, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander zal zijn.