'Ajax nog niet concreet met Farioli, hoop blijft gevestigd op droomkandidaat'

'Ajax nog niet concreet met Farioli, hoop blijft gevestigd op droomkandidaat'

19 mei om 14:17
Laatste update: 19 mei om 16:40

Ajax heeft nog geen akkoord bereikt met Francesco Farioli als nieuwe hoofdtrainer. De club hoopt nog steeds op de terugkeer van Erik ten Hag, volgens ESPN-verslaggever Cristian Willaert.

Willaert vertelt bij De Eretribune dat de naam van Farioli in Amsterdam blijft rondzingen, maar dat nog steeds niet heel concreet is. De journalist volgt de club op de voet. "We weten bijvoorbeeld dat de beoogd assistent Dave Vos twee weken geleden naar Londen is gevlogen om daar uitgebreid met Graham Potter te praten, wat toen de eerste kandidaat was. Met Potter zijn ze er niet uitgekomen, met Farioli zou men ver zijn. Maar er is door Vos nog helemaal niet gesproken met Farioli."

"Nu is het moeilijk om naar Frankrijk te vliegen als hij daar nog traint, maar ook een video call of een telefoontje hebben niet plaatsgevonden", vervolgt Willaert. "Alles wijst erop dat Ajax wel degelijk nog wacht op de échte droomkandidaat, en dat is Erik ten Hag."

'Ajax wil alle Kroaten verkopen, Bergwijn mag ook weg voor goede prijs'
De technische directie, bestaande uit Alex Kroes en Marijn Beuker, zou wel al bezig zijn met de invulling van de selectie voor volgend seizoen. Jordan Henderson, die niet lekker in zijn vel zit, zou kunnen vertrekken en er hebben ook gesprekken plaatsgevonden met de entourage van Steven Bergwijn. "Hij zou voor een goede prijs weg mogen. Dan heb je de Kroaten (Borna Sosa, Josip Sutalo en Jakov Medic, red.), die sportief niet gebracht hebben wat ervan verwacht werd. Daarnaast zouden ze een beetje een eiland zijn in de selectie. Het plan van Ajax is om al die Kroaten te verkopen, als er geld voor gekregen kan worden."

Ajax staat dus voor een enorm drukke transferzomer. "Ajax zoekt bijvoorbeeld naar een rechtsbuiten. Het is de bedoeling dat Steven Berghuis op tien gaat spelen. Maar de plannen vallen en staan met de nieuwe trainer. Zolang die er niet is, blijft het een beetje koffiedik kijken."