Wirtz in voetsporen van Haaland en Bellingham: deze prijs pakt de middenvelder

Florian Wirtz speler van het jaar in de Bundesliga
20 mei om 15:15

Florian Wirtz is in de prijzen gevallen in Duitsland. Naast de landstitel greep het grote talent van Bayer Leverkusen nog een prijs. Waarmee werd Wirtz bekroond? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Bayer Leverkusen kent een geweldig seizoen. Onder Xabi Alonso werd de eerste Bundesliga-titel in de geschiedenis van de club gepakt. Tijdens de laatste speelronde werd Ausburg met 2-1 verslagen en dus werd Die Werkself voor het eerst in de geschiedenis van de Bundesliga ongeslagen kampioen. Nog altijd zijn er kansen op meer. Bayer Leverkusen speelt nog in de finale van de DFB Pokal en de Europa League en dus is een treble nog altijd mogelijk. 

Welke prijs heeft Wirtz gewonnen?

In 32 wedstrijden bleek Wirtz een van de sterkhouders van de ploeg van Alonso. Het 21-jarige talent wordt in de gaten gehouden door alle topclubs, maar tijdens het Bundesliga seizoen was hij niet te stoppen. Hij scoorde elf keer en leverde ook twaalf assists af. Wirtz treedt daarmee in de voetsporen van Jude Bellingham en Erling Haaland. De twee oud-Borussia Dortmund spelers grepen de prijs voor de Duitser en vertrokken daarna uit de Bundesliga. Christopher Nkunku en Robert Lewandowski waren de andere winnaars van de prijs.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!