'PSV wil middenvelder in Eindhoven houden ondanks interesse uit het buitenland'

PSV hoopt deze middenvelder langer aan zich te binden
21 mei om 07:17
Laatste update: 21 mei om 09:02

PSV wil graag zo snel mogelijk duidelijkheid over de toekomst van middenvelder Joey Veerman, zo meldt Voetbal International. De club doet er alles aan om de spelmaker in Eindhoven te houden. Veerman is uitgegroeid tot een bepalende speler en zijn vertrek zou een groot gemis voor de ploeg van Peter Bosz zijn.

Veerman heeft dit seizoen zijn spel naar een hoger niveau getild. Hij werd veelzijdiger en verantwoordelijker, zonder zijn bijzondere kwaliteiten aan de bal te verliezen. PSV heeft hem daarom een verbeterd contractvoorstel gedaan. Maar de middenvelder heeft vooralsnog geen beslissing genomen. Zijn huidige contract loopt nog tot medio 2026. Hij wil zich eerst focussen op het Nederlands elftal en het EK 2024 in Duitsland, voordat hij zich met een mogelijke transfer bezig gaat houden.

Hoewel Veerman openstaat voor een nieuwe uitdaging in een Europese topcompetitie, wil PSV hem graag behouden. De club hoopt dat hij instemt met een contractverlenging. De markt zal waarschijnlijk wat later op gang komen vanwege het EK, maar Veerman heeft al interesse gewekt van clubs uit Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en de Premier League.

PSV zal Veerman niet zomaar laten gaan. Technisch directeur Earnest Stewart zal een speler van vergelijkbare kwaliteit moeten aantrekken als Veerman vertrekt, wat geen gemakkelijke taak zal zijn. De markt bepaalt uiteindelijk de prijs, maar de hoofdprijs zal moeten worden betaald voor de creatief sterke middenvelder.

Joey Veerman speelde 148 wedstrijden in de Eredivisie, scoorde 27 keer en gaf 51 assists. Hij won twee keer de KNVB Beker, twee keer de Johan Cruijff Schaal en werd dit seizoen kampioen met PSV. De Volendammer lijkt klaar voor de stap naar een Europese topcompetitie, maar PSV hoopt dat hij kiest voor een langer verblijf in Eindhoven.