PSV-uitblinker zet deur op een kier: 'Kan niet met zekerheid zeggen dat ik blijf'

PSV'er kan geen garantie geven dat hij blijft
21 mei om 07:28

Jerdy Schouten kijkt tevreden terug op zijn eerste seizoen bij PSV, maar sluit een vertrek niet uit. De middenvelder, die vorige zomer voor vijf jaar tekende, benadrukt dat hij gelukkig is in Eindhoven, zo vertelt hij in gesprek met het ADVoetbalNieuws.nl zet zijn citaten voor je op een rij.

"Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik blijf. Als er echt iets gigantisch voorbij komt, kijk je daar toch naar. Dat doet elke voetballer," aldus Schouten. De 27-jarige middenvelder kwam vorige zomer voor twaalf miljoen euro over van Bologna en heeft een contract tot 2028.

Voor Schouten is één ding duidelijk: hij verlaat PSV alleen voor een echte buitenkans. "Dat ik gelukkig ben bij PSV en hier ook heel graag verder wil, is natuurlijk duidelijk. Ik heb vorig jaar niet voor niks een contract voor vijf jaar getekend. Het eerste seizoen is me geweldig goed bevallen en het is nu tijd om even bij te komen van alles. De afgelopen weken hebben we zo veel mooie dingen meegemaakt en ook feest kunnen vieren, niet normaal."

Schouten voelt zich gewaardeerd binnen PSV en geniet van zijn rol in het team. "Het werk dat ik doe, wordt niet overal gezien. Geeft ook niks. Het hoort vaak bij de eerste fase in de opbouw en dat komt niet altijd in beeld. Maar binnen PSV voel ik ongelooflijk veel waardering voor het seizoen dat ik hier met de rest van het team heb mogen spelen," vertelt hij.