'Drukke zomer voor Simons op komst: Naast Barca, ook Bayern geïnteresseerd'

'Drukke zomer voor Simons op komst: Naast Barca, ook Bayern geïnteresseerd'

21 mei om 17:40

Het belooft voor Xavi Simons een hectische transferperiode te worden. Na een goed seizoen bij RB Leipzig ligt de toekomst van de speler in het ongewisse. Na eerdere vermeende interesse van FC Barcelona, lijkt nu ook Bayern München oren te hebben naar Simons.

Simons staat op het punt om met PSG zijn toekomst te bespreken, maar momenteel lijkt het meest waarschijnlijke scenario dat hij vertrekt, hetzij op huurbasis of permanent. In het geval van een huurdeal maakt Barcelona een goede kans, maar als een andere club een groot bod uitbrengt, moeten ze hun aandacht elders richten. Volgens de Duitse tak van Sky Sports is Bayern München nu dus een van de clubs die Simons graag binnen willen halen. Sportief directeur Max Eberl is blijkbaar een fan van Simons, die een grote bijdrage heeft geleverd aan het seizoen van RB Leipzig in de Bundesliga. Simons mag vertrekken voor een bedrag tussen de zestig en zeventig miljoen, maar Bayern moet eerst ruimte maken door enkele aanvallende spelers te verkopen en belangrijker nog, een manager vinden.

 Volgens Florian Plettenberg van Sky Sports volgt Bayern München de situatie van Simons nauwlettend. Eberl, die ook verantwoordelijk was voor de overstap van Simons naar Leipzig, zou een groot fan zijn van de jongeling. Of Simons daadwerkelijk naar Bayern gaat, blijft onzeker. De club uit Zuid-Duitsland is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de prijs en de plannen van PSG. Naast Bayern wil ook Leipzig Simons volgend jaar graag in de Bundesliga houden. Die Roten Bullen willen hem graag nog een jaar huren, wat overeenkomt met de plannen van PSG.